Пълнени чушки с пуешко по средиземноморски

02 April 2019 15:09
Пълнени чушки с пуешко по средиземноморски
50 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 403
  • маз 19
  • нас. маз 6
  • въгл 15
  • захар 14
  • фибри 5
  • прот 40
  • сол 2

Продукти

2 червени чушки, около 220 г
1 ½ с.л. зехтин и още за поръсване
240 г кайма от пуешки гърди (под 8%
мазнина)
½ малка глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, настърган
1 ч.л. смлян кимион
3-4 гъби, нарязани
400 г консерва нарязани домати
1 с.л. доматено пюре
1 кубче пилешки бульон
шепа пресни листа риган
60 г моцарела, настъргана
150 г зелени зеленчуци (спанак, кейл,
броколи, зелен боб), за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване). Разполовете чушките и ги почистете от семките, но оставете дръжките. Натъркайте ги с малко зехтин и ги овкусете добре. Сложете ги в тава и ги запечете за 15 мин.
2 През това време загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган на умерен огън. Запържете каймата за 2-3 мин, като я накъсвате при разбъркването, прехвърлете я в чиния.
3 Почистете тигана с кухненска хартия и загрейте останалия зехтин на умерен до силен огън. Добавете лука и чесъна, запържете за 2-3 мин, добавете кимиона и гъбите и пържете още 2-3 мин.
4 Върнете каймата в тигана и добавете нарязаните домати и доматеното пюре. Натрошете кубчето бульон и гответе 3-4 мин, тогава прибавете ригана и овкусете. Извадете чушките от фурната и ги напълнете добре с плънката. (Не се притеснявайте, ако част от нея се изсипе в тавата - ще стане приятно хрупкава при печенето.) Покрийте с настърганата моцарела и върнете във фурната за още 10-15 мин, докато сиренето започне да става златисто.
5 Внимателно прехвърлете чушките в чиния и ги сервирайте с купчина от любимите ви зелени зеленчуци - бланширани, сварени или задушени.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ