Салата с печени моркови, рукола и леща

08 April 2019 10:28
Салата с печени моркови, рукола и леща
45 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 596
  • маз 35
  • нас. маз 8
  • въгл 40
  • захар 14
  • фибри 18
  • прот 22
  • сол 2

Продукти

300 г моркови, обелени и
нарязани по дължина
3 с.л. зехтин екстра върджин
½ ч.л. семена кимион
1 лимон, кората настъргана и сокът
изцеден
½ ч.л. мед
½ ч.л. едрозърнеста горчица
250 г сварена леща
¼ краставица, нарязана
80 г рукола, измита
1 авокадо, нарязано
50 г бяло сирене, натрошено

Приготвяне

1 Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Разбъркайте морковите с 1 с.л. зехтин, кимиона и малко сол и пипер. Разпределете върху тава и печете 30-35 мин, докато омекнат и потъмнеят по краищата.
2 В това време смесете останалия зехтин, лимоновата кора и сока, меда и горчицата. Щом морковите са готови, добавете към тях всички останали продукти, полейте с дресинга и сервирайте.
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ