Сьомга със сусам, лилави броколи и пюре от сладки картофи

08 April 2019 10:45
Сьомга със сусам, лилави броколи и пюре от сладки картофи
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 463
  • маз 22
  • нас. маз 4
  • въгл 29
  • захар 15
  • фибри 10
  • прот 32
  • сол 1

Продукти

1 ½ с.л. сусамово олио
1 с.л. соев сос с намалено съдържание
на сол
4-5 см парче джинджифил, настъргано
1 скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. мед
2 сладки картофа, необелени, нарязани
на полумесеци
1 лайм, нарязан на резени
2 парчета филе от сьомга, без кожа и
кости
250 г лилави броколи
1 с.л. сусамови семена
1 червена люта чушка, тънко нарязана
(без семки, ако не обичате твърде люто)

Приготвяне

1 Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване) и застелете тава с хартия за печене. Смесете ½ с.л. сусамово олио, соевия сос, джинджифила, чесъна и меда. Сложете резените сладък картоф и лайм в стъклена купа. Покрийте с фолио и сложете в микровълнова фурна за 12-14 мин на максимална степен, докато омекнат напълно.
2 В това време разпределете броколите и рибата в тавата, поръсете с маринатата и подправете със сол и черен пипер. Печете във фурната 10-12 мин, след това поръсете със сусамовите семена.
3 Извадете лимоновите резени и грубо намачкайте картофите с вилица. Добавете останалото сусамово олио, лютата чушка и малко сол и пипер. Разпределете в чинии, заедно с рибата и броколите.
Списанието
BBC Good Food България Брой 194
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ