Шоколадов ганаш с морска сол, зехтин и тост

08 April 2019 16:30
Шоколадов ганаш с морска сол, зехтин и тост
20 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 641
  • маз 49
  • нас. маз 25
  • въгл 37
  • захар 12
  • фибри 6
  • прот 9
  • сол 1

Продукти

250 мл пълномаслена сметана
250 г черен шоколад 70%
1 чабата, тънко нарязана
зехтин екстра върджин
морска сол на люспи

Приготвяне

1 Загрейте сметаната в тенджера с дебело дъно, докато се стопли, но без да кипи (така няма да прегреете шоколада, затова бъдете внимателни). Отстранете тенджерата от огъня и тогава добавете шоколада. Оставете го да се разтопи за кратко, после разбийте с дървена лъжица. Отначало ще изглежда, че няма да стане гладък, но ще се получи. Оставете го да изстине и да стегне. Може да го сложите в хладилника, но трябва да го извадите по-рано оттам, когато решите да сервирате, за да не бъде прекалено твърд.
2 Нарежете хляба на тънки резени и ги запечете от двете страни (най- добрият начин е под грила до зачервяване). Сервирайте ганаша в чаши на малки топки. Полейте със зехтин и поръсете с морска сол на люспи. Намажете запечените филийки със зехтин и сервирайте с ганаша.
Прочетете повече за:
ганашшоколадморска солзехтин
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ