Пъстра торта

09 April 2019 17:08
Пъстра торта
60 мин. Средно Порции 25

  • ккал 441
  • маз 24
  • нас. маз 14
  • въгл 52
  • захар 38
  • фибри 1
  • прот 4
  • сол 1

Продукти

450 г меко масло и още за
намасляване
300 г захар
1 с.л. ванилова паста
8 яйца, разбити
450 г брашно с набухвател
1 ч.л. бакпулвер
4 с.л. пълномаслено мляко
200 г разноцветни захарни пръчици
За глазурата
150 г масло, меко
450 г пудра захар, пресята
180 г пълномаслено крем сирене
1 с.л. ванилова паста

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намаслете и покрийте с хартия за печене 4 х 20 см форми за кейк. Ако не разполагате с 4 броя, пригответе блатовете на два пъти, като разделите продуктите на две.
2 В голяма купа разбийте захарта, маслото и ваниловата паста с миксер, докато станат бледи и бухнат. Добавете постепенно яйцата, като разбивате между всяко добавяне, докато се поемат от сместа. Прибавете 1-2 с.л. брашно, ако сместа изглежда като пресечена.
3 Пресейте останалото брашно и бакпулвера с 1 ч.л. сол и добавете към тестото. Разбъркайте вътре млякото и разбийте до получаване на еднородна смес. Поръсете със захарните пръчици и ги разбъркайте в тестото. Разпределете тестото в четирите форми и запечете за 25-30 мин, докато стане златисто и при леко натискане блатовете се връщат обратно. Разменете местата на формите след първите 15 мин печене, за да се изпекат равномерно навсякъде. Прехвърлете върху метална решетка да се охладят напълно.
4 През това време пригответе глазурата. Разбийте маслото с половината пудра захар, докато се смесят добре и бухнат. Добавете крем сиренето и останалата захар, разбивайте, докато се смесят. Полейте отгоре ваниловата паста и разбийте отново, докато се поеме от сместа. Прехвърлете в пош с широк кръгъл накрайник.
5 Когато блатовете изстинат, намажете с малко глазура чиния за сервиране и сложете отгоре един блат. Направете топчета с ваниловата глазура върху блата и покрийте с втория блат. Продължете по същия начин с останалите блатове. Накрая поръсете с още захарни пръчици.
Списанието
BBC Good Food България Брой 194
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ