Палачинки с горски плодове

09 April 2019 17:36
Палачинки с горски плодове
40 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 798
  • маз 32
  • нас. маз 8
  • въгл 91
  • захар 39
  • фибри 15
  • прот 29
  • сол 0

Продукти

За тестото
2 с.л. смляно ленено семе
20 г смлени бадеми
300 мл соево мляко
50 г брашно от кино / 150 г пшенично брашно
1 средно голям банан, намачкан
2 с.л. кленов сироп
кокосово масло, за пържене
За сладкото от къпини и чиа
200 г къпини
2 с.л. семена от чиа
1-2 с.л. кленов сироп, на вкус
2 ч.л. лимонов сок
За сервиране
100 г кокосово кисело мляко
1 с.л. шамфъстък или тиквени семки,
нарязани и запечени, ако желаете
2 ч.л. белено конопено семе
смесени горски плодове

Приготвяне

1 В малка купа разбъркайте лененото семе с 6 с.л. вода и оставете настрани да се накисне, докато приготвяте
сладкото.
2 Намачкайте къпините с вилица и ги гответе на тих до умерен огън, докато станат сироповидни и започнат да бълбукат. Отстранете от огъня и разбъркайте вътре семената чиа, кленовия сироп и лимоновия сок. Охладете и прехвърлете в малък буркан.
3 Сложете бадемите, соевото мляко, брашната, банана, кленовия сироп и щипка сол в блендер. Разбъркайте лененото семе, за да видите дали е станало плътно, прибавете го в блендера и разбийте до гладка и плътна смес.
4 Загрейте 1 ч.л. кокосово масло в голям тиган на умерен огън и добавете 1 с.л. от тестото в тигана. Пържете няколко минути от всяка страна. Извадете и запазете на топло място, докато приготвите останалите палачинки. Прибавяйте по 1 ч.л. кокосово масло на всяка порция пържене. Накрая трябва да получите около 16 малки палачинки.
5 Подредете палачинките на купчина в две чинии, като ги намазвате с редуване със сладко и кокосово кисело мляко. Най-отгоре сложете по една лъжица мляко, поръсете с ядките или семките и с горските плодове. Може да запазите сладкото до 1 седмица в хладилника.
Прочетете повече за:
веганибез глутен
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ