Тарти с лук и козе сирене

16 April 2019 11:47
Тарти с лук и козе сирене
165 мин. Средно Порции 6

  • ккал 414
  • маз 22
  • нас. маз 11
  • въгл 43
  • захар 25
  • фибри 4
  • прот 9
  • сол 1

Продукти

100 г захар
50 мл ябълков оцет
растително олио, за пържене
3 едри глави бял лук, разполовени
6 стръкчета мащерка и накъсани
листенца, за сервиране
320 г бутер тесто
150 г меко козе сирене, нарязано на
шест резена

Приготвяне

1 Застелете тава с хартия за печене. Сложете захарта в тенджера с дълбоко дъно и я загрейте до тъмен карамел, като от време на време разклащате съда, за да получите равномерен цвят. Добавете оцета, разбъркайте и пресипете карамела в тавичката, като го разстелете равномерно. Оставете го да изстине.
2 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Загрейте малко олио в огнеупорен съд на умерен до силен огън. Сложете лука със среза надолу и го запържете за около 5 мин, докато почти започне да прегаря. Добавете стръковете мащерка и запечете във фурната за 25 мин. Щом лукът омекне, извадете го от тигана, подредете го със среза надолу върху карамела и го оставете да се охлади.
3 Когато лукът изстине, нарежете тестото на шест еднакви кръга, всеки достатъчно голям, за да покрие половин глава печен лук. Покрийте лука с тестото, като леко го подпъхнете отдолу. Оставете тавата в хладилника за час, за да може тестото да стегне.
4 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Запечете тартите с лук за 20 мин и намалете фурната на 180°С (160°С с обдухване). Печете още 10 мин.
5 Извадете тартите от фурната и ги оставете да изстинат. Щом можете да ги пипате спокойно с ръка, ги обърнете, така че лукът да е нагоре. Сложете по резенче козе сирене върху всяка тарта и ги запечете за още 10 мин. Извадете ги от фурната, поръсете с листенца мащерка и сервирайте.
Прочетете повече за:
вегетарианци1 от 5-на-ден
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ