Печен барбун с бекон, праз и грейпфрут

16 April 2019 13:40
Печен барбун с бекон, праз и грейпфрут
35 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 465
  • маз 30
  • нас. маз 11
  • въгл 19
  • захар 8
  • фибри 8
  • прот 27
  • сол 2

Продукти

1 с.л. растително олио
80 г бекон на кубчета
1 глава лук, ситно нарязана
2 стръка праз, нарязани и измити
1 розов грейпфрут, кората
добре 
почистена и настъргана,
после 
сегментиран
30 г масло
2 едри барбуна, филетирани,
без кости

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Загрейте олиото в плитък огнеупорен съд. Запържете бекона до златисто и хрупкаво и добавете лука и праза. Гответе, докато започнат да омекват (около 2-3 мин), добавете маслото и настърганата кора от грейпфрут. Щом маслото се разтопи, сложете филетата барбун с кожата нагоре върху праза. Подправете с морска сол на люспи и запечете във фурната за 12 мин.
2 Подредете сегментите грейпфрут в тава и ги обгорете с кухненска горелка или ги запечете под силно загрят грил, докато започнат леко да почерняват. Извадете рибата от фурната, сложете върху нея от грейпфрута и поднесете.
Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ