Шоколадов мус със суроватка

17 April 2019 11:37
Шоколадов мус със суроватка
200 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 449
  • маз 41
  • нас. маз 25
  • въгл 14
  • захар 10
  • фибри 4
  • прот 4
  • сол 1

Продукти

2 листчета желатин
160 мл суроватка
200 г черен шоколад (70% какаови
частици), разтопен (запазете едно
парченце, за да го настържете
върху муса)
300 мл пълномаслена сметана

Приготвяне

1 В малка купа със студена вода накиснете листчетата желатин.
2 Загрейте суроватката в тенджера на умерен огън, докато започне да се изпарява. Отцедете желатина и го добавете в суроватката. Разбърквайте, докато се разтвори напълно, оставете суроватката да поизстине.
Добавете малко от суроватката към разтопения шоколад и разбъркайте до хомогенна смес. Продължете да сипвате по малко от суроватката, докато шоколадът я поеме и стане кадифен.
4 Разбийте сметаната до средно връхче. Добавете една лъжица към шоколадовата смес и разбъркайте добре. Сложете и останалата сметана, като разбърквате енергично. Пресипете муса в десертни чаши и го охладете за 3 часа. Поднесете го, като поръсите всяка чаша с щипка морска сол и настърган черен шоколад.


Прочетете повече за:
суроваткамусшоколад
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ