Люта паста с наденички и кейл

17 April 2019 14:58
Люта паста с наденички и кейл
35 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 771
  • маз 31
  • нас. маз 11
  • въгл 89
  • захар 6
  • фибри 5
  • прот 31
  • сол 1

Продукти

3 с.л. зехтин
250 г свински наденички, обелени
и нарязани на парчета
2 ч.л. семена фенел
3 скилидки чесън, тънко нарязани
1 голяма червена люта чушка, нарязана
1 лимон, кората настъргана,
сокът 
изцеден
150 г чери домати
400 г къса паста
150 г къдрав кейл, нарязан
75 г настърган пармезан

Приготвяне

1 Кипнете голяма тенджера с вода. През това време загрейте 1 ч.л. зехтин в голям тиган. Запържете до кафяво наденичките със семената фенел на умерен огън за 6-7 мин, докато станат златисти, оставете ги настрана.
2 Загрейте останалия зехтин в същия тиган, добавете чесъна и лютата чушка, запържете ги на умерен огън за 2 мин, докато станат златисти. Прибавете лимоновия сок и доматите, гответе 2 мин, отстранете от котлона.
3 Сварете пастата според указанията на опаковката до ал денте. Добавете кейла за последните 2 мин от готвенето. Отцедете и запазете течността. Върнете пастата и кейла обратно в тенджерата, за да се запазят топли. Прибавете около 100 мл от отцедената течност към доматите. Загрейте ги, полейте върху пастата и разбъркайте всичко с наденичките, лимоновата кора и половината пармезан. Сервирайте в купи с останалия пармезан, поръсен отгоре.
Прочетете повече за:
калцийвитамин С1 от 5-на-ден
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ