Купа бурито с черен боб чипотле

17 April 2019 15:24
Купа бурито с черен боб чипотле
30 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 573
  • маз 21
  • нас. маз 4
  • въгл 72
  • захар 7
  • фибри 15
  • прот 16
  • сол 1

Продукти

125 г ориз басмати
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, нарязани
400 г консерва черен боб,
отцеден и 
изплакнат
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. мед
1 с.л. паста чипотле
100 г нарязан къдрав кейл
1 авокадо, разполовено и нарязано
1 среден домат, нарязан
1 малка глава червен лук, нарязан
За сервиране (по желание)
лют сос чипотле
листа кориандър
резени лайм

Приготвяне

1 Сгответе ориза според упътването на опаковката, отцедете и върнете в тенджерата да се запази топъл. В тиган загрейте зехтина, добавете чесъна и пържете 2 мин, докато стане златист. Прибавете боба, оцета, меда и пастата чипотле. Овкусете и загрейте за 2 мин.
2 Сварете кейла за 1 мин, отцедете добре. Разпределете ориза в купи и сложете върху него боба, кейла, авокадото, доматите и лука. Сервирайте с лют сос, кориандър и резени лайм, ако желаете.
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ