Холандска палачинка с шунка и сирене

18 April 2019 10:48
Холандска палачинка с шунка и сирене
50 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 683
  • маз 39
  • нас. маз 20
  • въгл 45
  • захар 6
  • фибри 3
  • прот 37
  • сол 3

Продукти

3 големи яйца
125 мл пълномаслено мляко
100 г брашно
2 с.л. разтопено масло
1 с.л. дижонска горчица и още 2 ч.л.
100 г тънкостеблени броколи
70 г сирене конте или грюйер,
настъргано

50 г тънки резени шунка, накъсани
на 
парчета
100 мл сметана, за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 240°С (220°С с обдухване). Сложете голям огнеупорен съд или два малки във фурната да се загреят. В кухненски робот разбийте яйцата, млякото, брашното, 1 с.л. от разтопеното масло, 1 с.л. горчица и щипка сол. Оставете да престои 10 мин.
2 През това време сварете броколите в кипяща вода за 2 мин, отцедете и изплакнете на студена вода. Извадете съдовете от фурната и сипете вътре останалото масло, след това тестото. Запечете за 20 мин, докато стане златисто и се надигне. Добавете сиренето, броколите и шунката за последните 2 мин от готвенето. Разбъркайте 2 ч.л. горчица в сметаната и сервирайте заедно с палачинката.
Прочетете повече за:
калцийфолиева киселина
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ