Запечено мисо тофу със сладки картофи

18 April 2019 11:48
Запечено мисо тофу със сладки картофи
45 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 628
  • маз 24
  • нас. маз 4
  • въгл 72
  • захар 41
  • фибри 12
  • прот 25
  • сол 0

Продукти

400 г твърдо тофу, отцедено
100 г тънък зелен боб
2 с.л. растително олио
2 с.л. черен или бял сусам, запечен
2 големи сладки картофа
2 стръка пресен лук, ситно нарязани
За дресинга
3 с.л. бяло мисо или 2 с.л. кафява
мисо паста
3 с.л. мирин
3 с.л. сок от лайм

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Завийте тофуто в кухненска хартия, сложете го в плитък съд и го натиснете с тежка чиния отгоре, за да се отцеди от водата. Когато хартията се намокри, заменете я с друга и притиснете отново. Нарежете отцеденото тофу на средни кубчета (около 2,5 см). В малка купа разбийте съставките за дресинга.
2 Кипнете зеления боб за 1 мин, отцедете, изплакнете със студена вода и оставете настрана. Покрийте тава с хартия за печене, разпределете отгоре тофуто и полейте с половината дресинг. Поръсете със сусама и разбъркайте добре. Запечете за 20-25 мин, докато стане златисто и хрупкаво. През това време нарежете сладките картофи наполовина, сложете ги в купа, покрийте с прозрачно фолио и ги загрейте в микровълновата фурна за 10-15 мин, докато омекнат.
3 Намачкайте сладките картофи и сервирайте в купи с тофуто, зеления боб, дресинга и малко поръсен пресен лук.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ