Салата от паста, сьомга, лимон и каперси

19 April 2019 13:20
Салата от паста, сьомга, лимон и каперси
30 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 475
  • маз 22
  • нас. маз 3
  • въгл 31
  • захар 4
  • фибри 8
  • прот 35
  • сол 1

Продукти

85 г пълнозърнеста паста пенне
1 с.л. рапично олио
1 голяма червена чушка, едро нарязана
2 замразени филета сьомга, без кожа
(120 г всяко)
1 лимон, кората настъргана и сокът
изцеден
2 скилидки чесън, ситно настъргани
1 глава лук шалот, много ситно настъргана
2 с.л. каперси
6 маслини каламата без костилки,
нарязани
1 ч.л. зехтин екстра върджин
2 шепи рукола

Приготвяне

1 Сгответе пастата според указанията на упътването. През това време загрейте олиото в тиган, добавете чушката, похлупете и оставете за 4 мин, докато омекне и започне да почернява леко. Разбъркайте, избутайте чушката на едната страна и добавете сьомгата. Похлупете и запържете за 8-10 мин, докато омекне.
2 През това време смесете лимоновата кора и сока в голяма купа заедно с чесъна, лука, каперсите и маслините.
3 Добавете чушката и сьомгата в купата. Отцедете пастата и я прибавете също, поръсете с черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре, като разделите сьомгата на парченца. Ако хапвате веднага, сложете отгоре руколата и отново разбъркайте. Ако пакетирате за обяд, оставете да изстине и тогава приберете в кутията, като поръсите с руколата, а разбъркате салатата преди ядене.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ