Пържен ориз с яйца и сьомга

19 April 2019 13:38
Пържен ориз с яйца и сьомга
20 мин. Лесно Порции 3

  • ккал 432
  • маз 23
  • нас. маз 4
  • въгл 24
  • захар 4
  • фибри 3
  • прот 30
  • сол 2

Продукти

4-5 см парче пресен джинджифил,
настърган
1-2 скилидки чесън, настъргани
2 с.л. соев сос с малко сол
½ с.л. оризово вино или шери оцет
2 с.л. растително олио
1 голям морков, едро нарязан
175 г микс от бейби царевички и
зелен грах на шушулки, нарязан
2 филета сьомга, без кожата
250 г сварен кафяв ориз басмати
2 яйца
лют сос, за сервиране

Приготвяне

1 Смесете джинджифила, чесъна, соевия сос и оцета и ги оставете настрани. Загрейте 1 с.л. олио в голям тиган или уок и сложете зеленчуците и сьомгата в него. Запържете рибата за 2 мин от всяка страна, докато започне да става по-светла. Добавете ориза и разбъркайте, като натрошите рибата на едро. Избутайте всичко в едната страна на тигана.
2 Добавете останалото олио, счупете яйцата и ги разбъркайте с бързи движения. Щом стегнат, смесете ги с ориза и полейте отгоре маринатата със соевия сос. Подправете, оставете ястието да къкри няколко минути, за да може оризът да поеме от соса. Сервирайте в купички и предложете лют сос за поръсване.
Прочетете повече за:
омега-31 от 5-на-ден
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ