Риба тон със сусам и азиатска салата

19 April 2019 14:49
Риба тон със сусам и азиатска салата
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 535
  • маз 26
  • нас. маз 4
  • въгл 15
  • захар 11
  • фибри 11
  • прот 56
  • сол 1

Продукти

2 с.л. сусамово олио
1 лайм, ½ изцеден, ½ нарязан,
за сервиране
¼ глава червено зеле, нарязана
½ червена люта чушка, тънко нарязана
1 жълта чушка, нарязана на ивички
100 г соеви кълнове (уверете се,
че са готови за директна консумация)
30 г фъстъци, печени, едро нарязани
2 пържоли риба тон, дебели по 2 см
2 с.л. сусамово семе

Приготвяне

1 Смесете сусамовото олио и сока от лайм. Подправете и разбъркайте с дресинга зелето, лютата и жълтата чушка, соевите кълнове и фъстъците.
2 Загрейте незалепващ тиган на много висока температура. Подправете пържолите риба тон и от двете страни и ги оваляйте в сусамовото семе. Запържете ги за 3 мин от всяка страна, докато рибата стане кафява, а сусамът образува коричка. Месото обаче трябва да е розово в средата. Оставете рибата да отпочине няколко минути и я сервирайте със салатата и нарязан лайм, за изстискване.
Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ