Тарта с шоколадови яйца

19 April 2019 16:50
Тарта с шоколадови яйца
50 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 332
  • маз 20
  • нас. маз 11
  • въгл 31
  • захар 20
  • фибри 1
  • прот 6
  • сол 0

Продукти

За основата
80 г масло, меко
40 г кристална захар
120 г брашно с набухвател
За плънката
75 г масло
100 г черен шоколад (70% какао)
75 г кристална захар
50 г брашно
4 големи яйца, разбити
2 х 80 г опаковка златисти
шоколадови 
яйца
крем фреш, за сервиране

Приготвяне

1 За основата разбийте маслото и захарта заедно, докато побелеят и станат кремообразни. Добавете и разбъркайте вътре брашното. Притиснете тестото върху основата на 20-21 см форма за тарта и я сложете в хладилника за 20 мин да стегне.
2 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Надупчете тестото с вилица навсякъде и запечете по средата на фурната за 15 мин, докато стане златисто.
3 През това време разтопете маслото и шоколада заедно в тенджера на слаб огън. Добавете захарта и брашното и постепенно разбийте вътре яйцата. Сипете плънката върху тестената основа и разпределете отгоре шоколадовите яйца. Върнете във фурната и запечете за 12-15 мин, докато плънката стегне в краищата, но по средата остане лъскава и леко поклащаща се. Извадете от фурната, охладете и сложете в хладилника да изстине. Тартата може да бъде приготвена предишния ден и да се запази в хладилника за цяла нощ. За да я извадите от формата, потопете я в малко вряла вода за няколко минути. Сервирайте с крем фреш.
Прочетете повече за:
тарташоколадяйца
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ