Шоколадова кора с лакомства

19 April 2019 17:07
Шоколадова кора с лакомства
30 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 284
  • маз 20
  • нас. маз 12
  • въгл 20
  • захар 15
  • фибри 4
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

400 г черен или млечен шоколад
100 г бял шоколад
разнообразни великденски
шоколадови лакомства

Приготвяне

1 Покрийте тава с размерите на лист А4 с хартия за печене. Начупете черния или млечния шоколад в голяма стъклена купа. Сложете малка тенджера с вода да загрее и да започне да къкри, сложете купата отгоре, без да докосва водата. Разтопете шоколада на тих огън до гладка и лъскава консистенция, като разбъркате веднъж, щом започне да се разтопява.
2 Сипете разтопения шоколад върху подготвената тава и го размажете на равен слой с помощта на палетен нож. След това разтопете белия шоколад по същия начин. Напръскайте с капки от него върху черния шоколад и с помощта на дървен шиш оформете кръгове или други завъртулки по ваш избор.
3 Покрийте шоколадовата кора с разнообразни шоколадови лакомства – колкото повече, толкова по-добре. Оставете да стегне на стайна температура, за да добие лъскавина, после го начупете на парчета за сервиране. Може да се запази до две седмици в кутия с капак.
Прочетете повече за:
Великденшоколадлакомства
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ