Малцов млечен сладкиш

19 April 2019 17:24
Малцов млечен сладкиш
175 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 339
  • маз 16
  • нас. маз 9
  • въгл 43
  • захар 27
  • фибри 1
  • прот 5
  • сол 1

Продукти

180 г масло, разтопено,
и още за 
намасляване
250 г светла кафява захар
3 средни яйца
75 г малцово мляко на прах
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 г шоколадови бонбонки и
шоколадови зайчета, за украса
50 г бял шоколад, разтопен, за
поръсване (по желание)

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намажете с масло 20 х 20 см форма за брауни и покрийте с хартия за печене. Смесете разтопеното масло със захарта, разбивайте, докато стане гладка смес, след това добавете с разбиване яйцата. Прибавете малцовото мляко на прах, брашното и бакпулвера, разбъркайте да се смесят и тогава сипете шоколадовите бонбонки. Прехвърлете с лъжица сместа във формата и запечете за 30 мин, докато се изпече по краищата, но в средата още не се е стегнала.
2 Не се изкушавайте да хапнете веднага сладкиша, а го оставете в хладилника да стегне за 2 часа. Тогава го полейте с белия шоколад, украсете с шоколадовите зайчета и го нарежете на 12 квадрата.
Прочетете повече за:
замразява се
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ