Пъстърва тандури

08 May 2019 13:21
Пъстърва тандури
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 359
  • маз 15
  • нас. маз 2
  • въгл 27
  • захар 6
  • фибри 7
  • прот 35
  • сол 1

Продукти

4 дебели филета пъстърва
1 с.л. тандури къри паста
500 г млади картофи, по-едрите
разполовени
2 с.л. растително олио
1 скилидка чесън, ситно нарязана
по 1 ч.л. смлян кимион и гарам масала
(или смлян кориандър)
½ ч.л. куркума на прах
320 г замразен грах
кисело мляко, листенца кориандър и
чътни от манго, за сервиране

Приготвяне

1 Оваляйте рибата в къри пастата. Сварете картофите в голяма тенджера подсолена вода за 15-20 мин, докато станат готови, но без да се разпадат. Отцедете ги и оставете влагата им да се изпари.
2 Загрейте грила. Сложете филетата пъстърва в застлана с фолио тавичка и ги запечете за 6-8 мин.
3 Междувременно загрейте олиото в голям тиган и запържете в него чесъна и подправките. След няколко минути ще усетите ароматите. Добавете картофите и ги запържете, докато по крайчетата станат хрупкави. Добавете замразения грах и гответе още 2-3 мин, за да се загрее. Подправете обилно и сервирайте с пъстървата, като поръсите с кориандър и кисело мляко, а чътнито предложите отстрани.
Прочетете повече за:
пъстърварибаздравословно
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ