Пуешки бургер с резени сладък картоф

08 May 2019 13:59
Пуешки бургер с резени сладък картоф
40 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 428
  • маз 13
  • нас. маз 8
  • въгл 32
  • захар 20
  • фибри 10
  • прот 40
  • сол 0

Продукти

1 голям сладък картоф (около 190 г),
нарязан на резени
260 г пуешка кайма (под 5% мазнини)
1 малка глава червен лук, на малки
кубчета
1 скилидка чесън, настъргана
1 голямо яйце, разбито
1 ябълка (около 70 г), обелена и
настъргана
2 ч.л. сух риган
1 ч.л. червен пипер
15 г кокосово олио
135 г зелени зеленчуци
(спанак, кейл, броколи, зелен боб)

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Сложете сладкия картоф в микровълнова фурна за около 6 мин на силна степен, докато започне да омеква. Оставете го да отпочине за 30 секунди.
2 Пригответе каймата, като я смесите в купа с лука, чесъна, яйцето и ябълката. Месете с ръце, като добавите голяма щипка сол и черен пипер, ригана и червения пипер. Оформете от сместа два бургера с дебелина около 3 см. Сложете ги в тава и ги запечете във фурната за 15-20 мин, докато се сготвят отвътре.
3 Загрейте кокосовото олио в голям тиган на силен огън. Добавете резените сладък картоф и ги запържете за около 3 мин от всяка страна, докато станат приятно кафеникави отвсякъде и се сготвят отвътре. (Алтернативно може да ги поръсите с олио и да ги запечете във фурната за 15-20 мин). Отцедете върху кухненска хартия и ги овкусете с щипка сол.
4 Сервирайте бургерите с резените сладък картоф и задушени, бланширани или варени зелени зеленчуци.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ