Лесни брускети с месо от раци

08 May 2019 14:30
Лесни брускети с месо от раци
20 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 287
  • маз 9
  • нас. маз 2
  • въгл 35
  • захар 2
  • фибри 2
  • прот 15
  • сол 1

Продукти

6 големи филии хляб с квас
3 с.л. зехтин и още малко за поръсване
200 г месо от раци, бяло и кафяво
2 лимона, настърганата кора и сока на
единия, другият на резени за
сервиране
½ ч.л. едросмлян лют червен пипер
50 г гъсто кисело мляко
150 г едро нарязани репички
шепа магданоз, само листенцата

Приготвяне

1 Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Намажете хляба от двете страни със зехтин и ги запечете във фурната за 10 мин до хрупкаво и златисто.
2 Смесете месото от раци с лимоновия сок, ½ от настърганата кора, лютия пипер, киселото мляко и повечето репички. Подправете на вкус. Сложете от сместа върху филийките и поръсете с останалите репички, магданоза и лимоновата кора. Подправете с черен пипер, няколко капки зехтин и поднесете брускетите с лимон.
Прочетете повече за:
брускетираци
Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ