Задължително опитайте тези 7 ястия в Токио

09 May 2019 17:07
Задължително опитайте тези 7 ястия в Токио
Без значение дали ще изберете да пазарувате от магазина или ще предпочетете да вечеряте навън, няма да ви отнеме дълго време, за да осъзнаете, че терминът „Японска кухня“ покрива широк спектър от ястия и безброй стилове на готвене. Повечето японски ресторанти специализират в един конкретен стил или дори залагат на една основна съставка.
View this post on Instagram

The delightful gunkan-maki (warship roll) was invented in 1941 at the Ginza Kyubey restaurant. Now a whole new range of delicious soft toppings could be used in the sushi kitchen. Here the "warship" is loaded with radiant red ikura (salmon roe). Photography for the book Umami. Written by Ole G. Mouritsen and Klavs Styrbæk @styrbaeks. Published on Nyt Nordisk Forlag and later translated for Columbia University Press. . #beautifulfood #chromascope #foodart #foodlover #foodphotographer #foodphotography #foodpic #foodstilllife #foodstyling #ginza #gunkanmaki #gunkanmakki #ikura #kuybey #macrofood #macrophotography #maki #nori #roe #salmon #seaweed #sushi #theartofplating #umami #イクラ #寿司 #軍艦巻 #銀座久兵衛 #鮓 #鮨

A post shared by Jonas Drotner Mouritsen (@_chromascope_) on

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ