Авокадото потиска глада ви без излишни калории

10 May 2019 14:33
Авокадото потиска глада ви без излишни калории
Ако за вечеря замените картофите и пастата с авокадо, това ще ви помогне да свалите желаните килограми. Според ново изследване тази модерна „суперхрана“ може успешно да потисне глада ви, ако я използвате като заместител на рафинираните въглехидрати. Авокадото повишава удовлетвореността ви от храненето и се бори успешно с наднорменото тегло при възрастните.

Малки диетични промени в хранителния ви режим могат да изиграят решаваща роля при овладяването на глада и възвръщането на контрола върху метаболизма. В рамките на 6 часа екипът учени изследва влиянието на цяло или половин свежо авокадо върху глада, чувството за ситост и колко удовлетворени се чувстват изследваните лица – 31 възрастни души с наднормено тегло.

Промените в диетата показаха още намаляване на нивата на инсулина и кръвната захар, което ограничава риска от отключване на диабет и сърдечносъдови заболявания. Авокадото добавя здравословни мазнини и фибри към ежедневния ви диетичен режим.

Професор Брит Бъртън-Фрийман, директор на Центъра за изследвания на храненето в Технологичния институт на Илинойс в САЩ, заяви: „От години мазнините са сочени като основна причина за затлъстяването, а сега въглехидратите са изследвани заради ролята си в контролирането на апетита и теглото.“

„Няма универсално решение, когато става въпрос за оптимална хранителна диета за регулиране на апетита.“

„Въпреки това, ако разбираме връзката между храната, химичните процеси и физиологичните ефекти при различните нации, това може да разкрие възможности за контролиране на апетита и намаляване на степента на затлъстяване, като ни приближи по-близо до персонализираните диетични препоръки.“
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ