Ашуре със сушени плодове

Традиционна рецепта за Бъдни вечер.

12 June 2014 16:08
Ашуре със сушени плодове
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

250 г жито
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. орехи
стафиди
1 с.л. нишесте
1 ч.л. канела
портокалова кора
розова вода, по желание
сушени плодове за ошав, за сервиране

Приготвяне

1. Почистете и измийте житото. Накиснете го в студена вода за през нощта. Сипете го в тенджера и го сварете на умерен огън, докато омекне напълно.


2. Отделете 2/3 от житото и го претрийте през цедка (или го пасирайте). Смесете с останалата 1/3 част и добавете захарта, стафидите и нишестето, разтворено в 3 с.л. вода. Варете житото още няколко минути и отстранете от котлона. Прибавете канелата, розовата вода и портокаловата кора. Оставете сместа да се охлади.


3. Разпределете в купички и сложете в хладилника да стегне. Сервирайте с орехи, сушени плодове за ошав и пудра захар, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ