Тиквеник

Традиционна рецепта за Бъдни вечер.

12 June 2014 16:04
Тиквеник
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

1 пакет точени кори
1 кг тиква
1 ч.ч. захар (опитайте с кафява)
100 г орехи
канела на прах
1 ч.ч. слънчогледово олио
пудра захар, за поръсване

Приготвяне

1. Измийте, почистете и нарежете тиквата на парчета. Обелете всяко парче и настържете на ренде или ползвайте кухненския робот за целта. Сипете настърганата тиква в голяма купа и добавете захарта, орехите и канелата. Объркайте добре.


 


2. Загрейте фурната на 160°С (140°С с обдухване). Разпределете корите върху плота. Върху всяка кора поръсете 1 с.л. олио и разпределете тиквената смес. Навийте на руло и наредете в намаслена тавичка. Печете тиквеника около 30 мин или докато се зачерви достатъчно. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ