Симнел сауър

29 May 2019 15:23
Симнел сауър
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 202
  • маз 2
  • нас. маз 0
  • въгл 22
  • захар 22
  • фибри 0
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

50 г златист марципан
25 мл кирш или бренди
100 мл амарето
100 мл вино мадейра
сокът от 1 лимон
сокът от 1 портокал
лед
За сиропа
100 г кристална захар
1 дебела ивичка портокалова кора
1 ч.л. канела
1 ч.л. микс подправки
щипка джинджифил на прах
Ще ви трябват
4 коктейлни пръчици

Приготвяне

1 Започнете със сиропа с подправките. Сложете всички съставки в тенджера със 100 мл вода, загрейте на тих огън до завиране, изключете котлона и оставете сиропа да изстине напълно. Прецедете го в кана и охладете, докато ви потрябва. В хладилника ще се запази до 1 седмица.
2 Загрейте грила на висока степен. От марципана оформете 4 топченца, сложете ги в тава и ги запечете за 2-3 мин, докато отгоре се препекат. Оставете ги да изстинат и ги нанижете на коктейлните пръчици.
Напълнете 4 широки чаши с лед. В шейкър сложете алкохола – кирш или бренди, амарето и мадейра, сока от лимон и портокал и 50 мл от приготвения сироп. Добавете голяма шепа лед и разбивайте, докато шейкърът стане съвсем студен на пипане. Прецедете коктейла в чашите и украсете с марципана.
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ