Агнешко с топла салата от картофи и маслини

30 May 2019 15:37
Агнешко с топла салата от картофи и маслини
55 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 849
  • маз 63
  • нас. маз 22
  • въгл 29
  • захар 5
  • фибри 4
  • прот 39
  • сол 1

Продукти

100 г кисело мляко
2 с.л. зехтин
400 г агнешко филе
2 ч.л. рапично олио
За салатата с картофи и маслини
350 г дребни пресни картофи
2 с.л. зехтин
40 г маслини каламата без костилките,
разполовени
50 г цедено кисело мляко
2 ч.л. ябълков оцет
пикантни салатни листа като кресон и
рукола, за сервиране

Приготвяне

1 Сварете картофите в тенджера с вряща вода, леко подсолена, за 10-12 мин, отцедете и ги извадете в тава, за да изстинат.
2 Пригответе агнешкото. Разбъркайте киселото мляко със зехтина и малко морска сол на вкус. Натрийте месото с млечната смес, като го покриете изцяло. Охладете го за 1 час в хладилника.
3 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Загрейте рапичното олио в подходящ за фурна тиган и запържете агнешкото от всички страни до тъмно златистокафяво. Запечете го във фурната за 7-10 мин, така ще е средно изпечено. Извадете го и оставете месото да отпочине за 5 мин.
4 За да завършите салатата, нарежете картофите на дебели кръгчета. Загрейте зехтина в тиган на умерен огън и запържете картофите за 10 мин до златистокафяво. Извадете ги в купа, разбъркайте ги с маслините, киселото мляко и оцета, посолете на вкус. Сервирайте салатата топла с нарязаното агнешко и салатните листа.
Прочетете повече за:
желязобез глутен
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ