Боб в гърне

Традиционно ястие за Бъдни вечер!

11 June 2014 15:04
Боб в гърне
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

500 г бял боб
1 голяма глава лук
2 моркова
2 сушени червени чушки
домати от консерва или доматено пюре
1 резен целина
1 ч.л. червен пипер
зехтин или олио
джоджен и чубрица

Приготвяне

1. Накиснете боба в студена вода (и сода бикарбонат, по желание) за една нощ. На следващия ден измийте боба и го сложете да кипне. След като заври, отстранете от котлона и изхвърлете водата.


2. Прехвърлете боба в глинен съд и добавете нарязаните на ситно лук, морков, целина и сушени чушки. Прибавете мазнината, доматите, червения пипер, джоджена, чубрицата и сол и пипер на вкус. Налейте вода, но не прекалено – консистенцията на боба трябва да е по-гъста от тази на супа. Оставете да ври на тих огън до пълна готовност.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ