Боб в гърне

Традиционно ястие за Бъдни вечер!

11 June 2014 15:04
Боб в гърне
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

500 г бял боб
1 голяма глава лук
2 моркова
2 сушени червени чушки
домати от консерва или доматено пюре
1 резен целина
1 ч.л. червен пипер
зехтин или олио
джоджен и чубрица

Приготвяне

1. Накиснете боба в студена вода (и сода бикарбонат, по желание) за една нощ. На следващия ден измийте боба и го сложете да кипне. След като заври, отстранете от котлона и изхвърлете водата.


2. Прехвърлете боба в глинен съд и добавете нарязаните на ситно лук, морков, целина и сушени чушки. Прибавете мазнината, доматите, червения пипер, джоджена, чубрицата и сол и пипер на вкус. Налейте вода, но не прекалено – консистенцията на боба трябва да е по-гъста от тази на супа. Оставете да ври на тих огън до пълна готовност.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ