Подозирате ли колко калории има в бирата?

05 June 2019 10:48
Подозирате ли колко калории има в бирата?
Смятате, че се храните здравословно? Че сте ограничили сладките и пържените изкушения до абсолютен минимум? Тогава защо не отслабвате? Отговорът може да се крие в тази чаша пред вас и калориите в нея. Със сигурност чувството не е като да изядете поничка, но стомахът ви със сигурност не мисли така. И така, колко калории смятате, че има в бирата ви?

За съжаление, алкохолните питиета са пълни с калории – само мазнините имат повече. Ако напълно сериозно искате да отслабнете, трябва да опознаете един от основните си врагове.

Тялото ви има специално отношение към алкохола – то го пренася бързо и директно от стомаха попада в кръвния ви поток, а оттам до черния ви дроб. Половината количество алкохол ще бъде усвоено 10 минути, след като сте го изпили, цялото след час – и дори по-бързо, ако е на празен стомах.

Алкохолът е токсин, а целта на тялото ви е да го отведе максимално бързо до черния ви дроб – органът, който служи за дезинтоксикация. Но черният дроб може да се справи само с една единица алкохол на час. Всяко количество над нея се продължава обратно с кръвообръщението ви да циркулира в тялото, като причинява увреждания на всички клетки, с които има контакт, докато черният дроб не го обработи.

Докато черният дроб се занимава с алкохола в системата ви, той не изпълнява пълноценно останалите си важни функции. Това води до натрупване на мастни вещества в органа, което му пречи да работи правилно. „Мастният черен дроб“ е първият етап от заболяване на черния дроб, което се наблюдава при хора, злоупотребяващи с алкохола. Този процес е обратим, ако спрат да пият напитки със съдържание на алкохол. В случай че не спрат, клетките на черния дроб започват да умират, което води до необратима цироза.


Колко калории има в бирата ви?


Битър – 180 калории

Майлд ейл – 142 калории

Пейл ейл – 182 калории

Кафяв ейл – 160 калории

Стаут – 210 калории

Лагер – обикновена – 170 калории

Лагер – премиум – 338 калории


Как да изгорите калориите от бирата?


За да изгорите 180 ккал в горчивата халба, трябва да направите следното:

·        14 мин тичане

·        17 мин плуване

·        20 мин футбол

·        28 мин колоездене

·        29 мин бадминтон

·        44 мин вървене
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ