Зелеви сарми с гъби и орехи

Традиционно ястие за Бъдни вечер!

11 June 2014 15:00
Зелеви сарми с гъби и орехи
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

1 кисела зелка
1 глава лук
1 морков
1 чаена чаша ориз
200 г гъби печурки
50 г орехи
1 ч.л. червен пипер
магданоз
зехтин

Приготвяне

1. Отделете листата на зелката, като внимавате да не ги накъсате. Изрежете внимателно твърдите жилки в средата.


2. Нарежете лука, моркова и гъбите на ситно и ги запържете в зехтина, докато омекнат. Добавете ориза и малко вода и оставете да покъкри за кратко. Прибавете нарязаните на ситно орехи и подправките, объркайте добре и отстранете от котлона. Оставете плънката леко да се охлади.


3. В началото на всяко зелево листо сложете по една супена лъжица плънка (за по-малките листа отделете по-малко плънка) и навийте, като предварително подвиете навътре страничните краища, за да не излезе част от сместа. Подредете сармите в тавичка на разстояние една от друга, залейте с вода и поръсете със зехтин и червен пипер. Сложете сармичките в предварително загрята фурна и печете, докато се зачервят.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ