Рачешки крокети

06 June 2019 16:17
Рачешки крокети
23 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 335
  • маз 24
  • нас. маз 2
  • въгл 15
  • захар 3
  • фибри 2
  • прот 13
  • сол 1

Продукти

200 г смесено рачешко месо
100 г пресни хлебни трохи и още,
ако е 
нужно
2 с.л. майонеза
1 с.л. червена тайландска къри
паста
малка връзка кориандър, едро нарязан,
и малко листа за сервиране
1 лайм, кората настъргана и сокът от ½
връзка зелен лук, половината нарязан
на ситно, половината на дълги ивици
3 с.л. слънчогледово олио
1 морков, нарязан на тънки пръчици,
за 
сервиране
сладък чили сос, за сервиране

Приготвяне

1 За да приготвите рачешките крокети, сложете рачешкото месо, хлебните трохи, майонезата, къри пастата, кориандъра, кората от лайм и сока и нарязания зелен лук в купа. Разбъркайте добре, докато всичко се смеси – сместа трябва да е влажна, но не и течна – това зависи от количеството черно рачешко месо, което използвате. Ако е много влажно, добавете още хлебни трохи.
2 Загрейте олиото в тиган. Разделете сместа на 4, оформете на кръгли крокети и изпържете за 3 мин от всяка страна, докато станат златисти и хрупкави. Ако ги поднасяте като канапе, можете просто да изпържите малки хапки от сместа и да приготвите мини крокети.
3 Поръсете малко моркови, ивици зелен лук и листа кориандър в чиниите и поднесете рачешките крокети върху тях, с купичка сладък чили сос отстрани.
Прочетете повече за:
рачешко месокрокети
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ