Такос с авокадо и чипотле крем с маринована салата

06 June 2019 16:55
Такос с авокадо и чипотле крем с маринована салата
45 мин. Средно Порции 2

  • ккал 574
  • маз 34
  • нас. маз 17
  • въгл 50
  • захар 10
  • фибри 8
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

За авокадото
125 г брашно с набухвател
1 скилидка чесън, настъргана
1 лайм, кората настъргана
½ ч.л. бял пипер
1 ч.л. смлян кимион
200 мл охладена светла бира
2 бр. зряло твърдо авокадо, обелено
и 
нарязано на четвъртини
4 царевични тортили
4 с.л. кокосово масло
За салатата
4 репички, тънко нарязани
½ малка глава бяло зеле, нарязано
½ глава червен лук, нарязан
шепа листа кориандър и още
за сервиране
3 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. захар или мед
За чипотле крема
½ ч.л. паста от чушки чипотле
1 малка скилидка чесън, нарязана
½ ч.л. пушен пипер
½ лайм, сокът изцеден
4 с.л. заквасена сметана

Приготвяне

1 Първо пригответе панировката. Смесете брашното, чесъна, кората от лайм, белия пипер, кимиона и щипка сол в голяма купа. Добавете бирата и разбийте, докато получите гладка смес, оставете настрана.
2 За салатата смесете репичките, зелето, червения лук и кориандъра в купа. Разбийте заедно оцета, захарта или меда с щипка сол в друга купа. Излейте върху зеленчуците, разбъркайте добре и оставете настрана.
3 За да приготвите крема, сложете всички продукти в блендер или мини чопър и смелете.
4 Загрейте кокосовото масло в дълбок тиган. Пуснете вътре капка от сместа за паниране – ако започне да се пържи веднага, мазнината е готова. Потопете резените авокадо в панировката, отцедете излишното и ги изпържете, един или два наведнъж, за 30 сек или докато станат светлозлатисти и хрупкави. Извадете от мазнината, отцедете върху салфетка и посолете.
5 Затоплете тортилите от двете страни за 1-2 мин в оребрен или обикновен тиган, след нова разпределете в тях салатата. Поставете отгоре авокадото, поръсете с лютия крем и листа кориандър.
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ