Отворен сандвич с халуми и цвекло

06 June 2019 17:12
Отворен сандвич с халуми и цвекло
22 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 437
  • маз 16
  • нас. маз 6
  • въгл 48
  • захар 14
  • фибри 8
  • прот 20
  • сол 3

Продукти

25 г зелена или замразена бакла
25 г халуми
1 филия ръжен хляб или хляб с квас
2 глави цвекло, сварени и нарязани
на 4 парчета
1 с.л. хумус
сокът от ½ лимон

Приготвяне

1 Загрейте тенджерка с вода до завиране и бланширайте баклата за 1-2 мин. Отцедете под течаща студена вода, обелете и изхвърлете люспите на зърната, а тях оставете настрани.
2 Загрейте грила на най-високата степен. Сложете халумито в тава и го запечете за 3 мин, като го обърнете по средата на времето, за да стане кафяво и от двете страни. Препечете хляба и го сложете в чиния.
3 Намажете филийката с хумус, а отгоре сложете цвеклото и печеното халуми. Поръсете с баклата и лимоновия сок и сервирайте.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ