Веган протеиново чили

06 June 2019 17:27
Веган протеиново чили
67 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 658
  • маз 17
  • нас. маз 2
  • въгл 88
  • захар 32
  • фибри 23
  • прот 25
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин
½ глава лук, ситно нарязана
½ червена люта чушка, ситно нарязана
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 малък сладък картоф, обелен
и едро нарязан
по ½ ч.л. кимион, червен пипер,
кайенски пипер и канела
400 г консерва боб
400 г консерва нарязани домати
сокът от 1 лайм, за сервиране
ориз от карфиол, за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте зехтина в голяма тенджера и запържете в него лука, лютата чушка и чесъна за 1-2 мин, като внимавате да не потъмнеят. Добавете сладките картофи, подправките и малко сол и черен пипер. Сипете боба и доматите. Напълнете една от празните консервени кутии с вода, добавете я в тенджерата, изчакайте чилито да заври и намалете огъня до къкрене.
2 Гответе 45-50 мин, докато картофите омекнат, а сосът поизври. Ако ви се струва прекалено гъст, разредете го с малко вода. Разбъркайте чилито със сока от лайм, подправете го на вкус и го сервирайте с ориз от карфиол.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ