Люти раци по сингапурски

07 June 2019 11:19
Люти раци по сингапурски
30 мин. Средно Порции 2

  • ккал 315
  • маз 9
  • нас. маз 1
  • въгл 13
  • захар 14
  • фибри 1
  • прот 45
  • сол 5

Продукти

1 цял сварен омар (около 1 кг)
2 с.л. олио без аромат
3 скилидки чесън, съвсем ситно
нарязани
парче джинджифил колкото палец,
много ситно нарязано
3 червени люти чушки, 2 много ситно
нарязани, 1 нарязана на кръгчета
4 с.л. доматен кетчуп
2 с.л. соев сос
шепа листа кориандър, едро нарязани
2 стръка зелен лук, нарязани
ориз или питки бао на пара, за
сервиране

Приготвяне

1 Омарът трябва да е разфасован, преди да го запържите с разбъркване. Това означава щипките да са отделени, голямата черупка на тялото да е обелена, да са махнати мъничките крачета под опашката, тялото да е нарязано на четири, а черупката на краката и щипките да е счупена, за да може сосът да навлезе в месото.
2 Загрейте олиото в голям тиган уок и запържете чесъна, джинджифила и ситно нарязаните люти чушки за 1 мин, докато усетите аромата им. Добавете кетчупа, соевия сос, 100 мл вода и разбъркайте. Сложете рака в соса, увеличете огъня и пържете с разбъркване за 3-5 мин, докато месото се сгорещи силно и се покрие със соса. Разбъркайте с повечето кориандър, зеления лук и по-едро нарязаната люта чушка.
3 Извадете рачешкото месо с щипки и  го подредете в чиния. Полейте го със соса от тигана и го поръсете с останалия кориандър, зелен лук и нарязана люта чушка. Сервирайте с ориз или с варени на пара питки бао. Предложете и много салфетки.
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ