Папарделе в масло с киселец и кедрови ядки

11 June 2019 16:05
Папарделе в масло с киселец и кедрови ядки
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 384
  • маз 23
  • нас. маз 13
  • въгл 35
  • захар 1
  • фибри 4
  • прот 8
  • сол 1

Продукти

2 големи шепи листа киселец
100 г масло, меко
сокът от ½ лимон
250 г паста папарделе
75 г печени кедрови ядки, за сервиране
люспи пармезан, за сервиране

Приготвяне

1 Нарежете киселеца на едро, сложете го с маслото и лимоновия сок в кухненски робот и разбийте на паста. Подправете на вкус, пресипете върху лист фолио и го завийте като салам. В хладилника маслото ще се запази до седмица, във фризера ще издържи цял месец.
2 Сварете пастата ал денте според инструкциите на опаковката. Разтопете маслото с киселец в тиган и добавете пастата, като я вадите с щипки направо от тенджерата. Сложете повечето кедрови ядки, разбъркайте добре и прехвърлете пастата в купички. Поръсете с пармезана и останалите кедрови ядки и сервирайте веднага.
Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ