Репички в кафяво масло

11 June 2019 16:43
Репички в кафяво масло
10 мин. Лесно Порции 15

  • ккал 52
  • маз 6
  • нас. маз 4
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

2 връзки репички (общо около 30)
с листата
100 г качествено масло, омекнало на
стайна температура
качествена морска сол на люспи
(може 
да използвате и опушена сол
за 
специфичен аромат)

Приготвяне

1 Почистете репичките добре, отстранете наранените или завехналите листа, подсушете и ги оставете в хладилника.
2 Сложете ⅓ от маслото в тенджерка и го запържете до лешниково кафяво. Дръпнете от огъня, пресипете в купа и оставете да изстине напълно. Ако стегне леко, още по-добре.
3 Сложете останалото масло в пластмасова или стъклена купичка и го разбийте до консистенцията на течен шоколад. Ако е още твърдо, разтопете го за кратко в микровълновата фурна. Към него добавете кафявото масло, разбъркайте и оставете настрана.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ