Печена морска пъстърва с прошуто, самфир и леща

13 June 2019 13:55
Печена морска пъстърва с прошуто, самфир и леща
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 561
  • маз 25
  • нас. маз 5
  • въгл 26
  • захар 1
  • фибри 10
  • прот 52
  • сол 4

Продукти

2 филета от морска пъстърва
2 резена прошуто
За лещата
2 с.л. зехтин и още малко, за поръсване
250 г сварена кафява леща
3 с.л. дребни каперси
100 г самфир (морски копър)
сокът от ½ лимон и 2 парченца лимон,
за сервиране
цедено кисело мляко, за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте грила на средна степен. Увийте филетата в резен прошуто и ги поръсете с малко зехтин. Сложете рибата в тавичка и я запечете за 6-8 мин, като я обърнете веднъж, докато прошутото стане хрупкаво, а рибата се сготви.
2 Сипете лещата, каперсите, самфира и зехтина в тенджерка и леко ги загрейте, като добавите лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Сервирайте рибата с лещата, парченце лимон, лъжица кисело мляко и поръсете всичко със зехтин.
Прочетете повече за:
фибри2 от 5-на-денбез глутен
Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ