Запечени броколи с фета и мариновани лимони

13 June 2019 14:14
Запечени броколи с фета и мариновани лимони
25 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 104
  • маз 7
  • нас. маз 2
  • въгл 3
  • захар 2
  • фибри 4
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

За броколите
500 г тънкостеблени броколи
2 с.л. зехтин
1 червена люта чушка, разполовена,
без семките, ситно нарязана
За дресинга
1 маринован лимон и още 1 с.л. сок
от маринатата
80 г кисело мляко
1 скилидка чесън, настъргана на пюре
За сервиране
30 г сирене фета
зехтин екстра върджин

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Изрежете твърдата част от броколите, ако някои са по-дебели, разполовете ги по дължина. Сложете броколите в широка тава на един пласт и добавете зехтина и лютата чушка, овкусете добре. Разбъркайте с ръце и после запечете за 15 мин, като обърнете броколите по средата на печенето. Те трябва да станат меки и леко да почернеят на места.
2 През това време нарежете маринования лимон (вътрешността и кората) и го разбъркайте в киселото мляко заедно с чесъна и сока от лимоновата марината.
3 За да сервирате, сложете на един пласт запечените броколи в голяма чиния или в индивидуални чинии, поръсете отгоре сиренето фета, добавете по една лъжица от дресинга и поръсете с още зехтин.
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ