5 начина да поддържате активността на децата

14 June 2019 10:33
5 начина да поддържате активността на децата
Децата, които редовно правят упражнения ще почувстват ползите, както за костите и мускулната сила, така и за концентрацията и настроенията. Добре е всяка седмица да се проявява някаква физическа активност. Независимо дали ще бъдат разходки, каране на велосипед, скачане, гимнастика, танци, играене на криеница или ритане на топка. Според сайта на Националната здравна служба на Обединеното кралство (NHS), децата и родителите им трябва да се стремят към следното:

Децата на възраст между 5 и 16 години трябва да бъдат активни най-малко по 60 минути на ден.

Децата под 5-годишна възраст - по 3 часа активност на ден.


А ето и някои от нашите съвети…


Правете дълги разходки

Кампанията The Daily Mile бе инициирана от училищна директорка – Илейн Уили, когато разбира, че учениците ѝ, както и много други деца, не са в толкова добра форма, колкото биха могли да бъдат.

Целта на кампанията е да се подобри физическото, емоционалното и социалното здраве на децата, независимо от възрастта или личните обстоятелства. Независимо дали децата ходят, скачат или бягат, целта остава същата. Учителите виждат промяна в нивата на концентрация, настроение, поведение и общо благополучие на децата, които са включили тези дейности в ежедневието си. Гривна, която брои крачките, може да бъде забавен начин да се постигнат резултати.

Игра с вода

Нищо няма да накара децата да се движат така, както воден пистолет с ледено студена вода. Независимо дали ще купите такъв или просто ще използвате градинския маркуч, тази дейност винаги забавлява децата. Искате ли да опитате нещо ново? Превърнете традиционната надпревара с яйце и лъжица на главата, като замените яйцето с водни бомбички. Победителят ще може да замерва останалите с водните балони.

Търсене на съкровища

Независимо дали ще търсите покемони или някакви фалшиви златни монети, или просто някакво парче хартия, ще се изненадате колко бързи могат да бъдат децата, докато играят тази игра. Тя е подходяща както за отбор от деца, така и за едно дете. Ако искате да направите играта още по-интересна, може да изготвите карта на съкровищата. Има изобилие от предложения в Интернет. Наградите може да включват стикери, фалшиви бижута, значки или просто за удоволствие.

Хайде да танцуваме!

Пускането на някаква музика и танцуването с детето е чудесен начин да прекарате вкъщи дъждовния следобед. Направете си състезание за най-щур танц, опитайте се да играете брейк, белиденс или дори хавайски танци. Невероятно е колко много забавление може да ви донесат и няколко балона на пода. Вижте кой може да спечели на играта „Внимавайте да не докоснат пода“. Кой знае, може да се окаже, че имат невероятни заложби в тази област. Единствената екипировка, от която се нуждаете е добра музика.

Засечете време

Ако детето ви има състезателен дух, опитайте да използвате хронометър, с който да му засечете времето, за което ще обиколи парка. Така ще се мотивира да победи собствения си рекорд. Ще се изненадате и колко бързо времето му ще се подобрява с практиката. Можете дори да организирате спортен ден с неговите приятели.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ