Как да си направим бъркани яйца в микровълновата фурна

17 June 2019 11:05
Как да си направим бъркани яйца в микровълновата фурна
Направете си нашата бърза рецепта за бъркани яйца в микровълнова фурна без усилия. Опитайте нашите вкусни добавки за вкусно ястие, направено само за няколко минути.

Ако не разполагате с много време да извадите тигана, за да си направите бъркани яйца, е достатъчно само да разполагате с микровълнова. С нея яйцата стават бързо и лесно. Всъщност, често се оказва много по-ефективно, ако искате да ползвате само едно яйце.


Как да си направим бъркани яйца в микровълнова фурна

Топлината от микровълновата печка подгрява съставките на ястието по-различно, отколкото топлината от тигана. Така че очаквайте по-различна структура на вашите яйца. Ако следвате само няколко прости стъпки ще получите яйца със структура на мек, счупен омлет.

Освен това можете да контролирате формата на вашите бъркани яйца. Тя ще заемат формата на съда, в който сте ги поставили. Можете да използвате форма за мъфини или дори питка хляб.

А ето и някои правила, които трябва да спазвате, ако не искате яйцата ви да станат „гумени“

Изберете съда внимателно. Ястие, направено в микровълнова фурна винаги се получава. Ако ползвате керамичен съд, трябва да имате предвид, че може да отнеме малко повече време за готвене. Освен това ястие в микровълнова е хубаво да се готви с капак.

Винаги слагайте мазнина в ястието, така то няма да залепне за съда.

Добавете малко течност. Нуждаете се от половин чаена лъжица на яйце, за да сте сигурни, че ястието ще има въздушна текстура. Използвайте мляко, вода или нещо с не толкова натрапчив вкус, като кокосово мляко, например.

Спирайте готвенето през 30 секунди, разбъркайте добре. В зависимост от силата на вашата микровълнова фурна и колко меки обичате да са яйцата, трябва да разбърквате през 30 секунди до минута и половина. Имайте предвид, че ще се сготвят по-бавно след като сте ги разбъркали. Така че изчакайте няколко секунди преди да решите, че яйцата ви са готови.

Добавете още аромат като добавите билки, сирене след първите 30 секунди или пушена риба накрая. Можете също да добавите малка бучка масло накрая, ако желаете.Бъркани яйца на микровълнова

ПОРЦИЯ 1

Масло или олио за съда

2 яйца

1 ч.л. мляко (по желание)

Първо, намажете съда с олио или масло. След това, сложете яйцата, добавете млякото (или вода, въпрос на личен избор) и разбъркайте внимателно.

Сложете в микровълновата (800W или повече) за 30 секунди, след това разбъркайте. Повторете и така докато стане готово.


Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ