Карамелизирани круши

Рецептата е на шеф Таня Правчанова.

10 June 2014 17:04
Карамелизирани круши
0 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

50 г кафява захар
50 г бяла кристална захар
сокът от един лайм
2 круши
15 мл балсамова глазура

Приготвяне

1. Сложете кафявата и бялата захар, 50 мл вода и сока от лайм в касерола и карамелизирайте до златист карамел.


2. Нарежете крушите на 6 или 8 резена и ги добавете към карамела. Объркайте и гответе за около 2-3 мин. Махнете от огъня.


3. Извадете крушите от карамелената смес и ги подредете на застлана с хартия тавичка. Изпечете в предварително загрята фурна на 170°С за 10 мин. Охладете.


4. Смесете вече охладения карамелен сос с 15 мл балсамова глазура и сложете настрана. Сместа ще използваме, за да полеем крушите, преди да ги поднесем към чийзкейка с козе сирене.




Виж рецептата за Чийзкейк с козе сирене.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ