Задушено с чорисо и ечемик

19 June 2019 14:17
Задушено с чорисо и ечемик
60 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 432
  • маз 19
  • нас. маз 7
  • въгл 38
  • захар 3
  • фибри 6
  • прот 25
  • сол 2

Продукти

½ с.л. слънчогледово олио
200 г чорисо за готвене,
на дебели резени
4 глави лук шалот, обелени
и нарязани на четири
1 ч.л. пушен червен пипер
400 г картофи, нарязани
на едри хапки
90 г сушен перлен ечемик
900 мл пилешки бульон
200 г тънкостеблени броколи,
почистени
1 лимон, кората настъргана и
сокът от ½
25 г магданоз
1 скилидка чесън

Приготвяне

1 Сложете голямa тенджера на умерен огън, сипете олиото и чорисото и пържете 5-7 мин, докато се запече леко. Извадете чорисото с решетъчна лъжица и оставете настрани. Добавете лука и щипка сол, пържете 5-7 мин, докато омекне и стане прозрачен. Прибавете пушения червен пипер и картофите, гответе още 1 мин и тогава добавете ечемика и бульона. Оставете да кипне, разбъркайте добре, намалете огъня и гответе 20 мин. Добавете броколите и запърженото чорисо, гответе 3 мин под капак, докато броколите омекнат.
2 През това време нарежете магданоза и чесъна, смесете ги с лимоновата кора в купа. Оставете настрана.
3 Разбъркайте лимоновия сок в яхнията и подправете на вкус. Сервирайте в чинии и поръсете отгоре с магданозената смес.
Прочетете повече за:
фибривитамин С1 от 5-на-ден
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ