Печено пиле Бомбай

19 June 2019 14:30
Печено пиле Бомбай
110 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 620
  • маз 42
  • нас. маз 24
  • въгл 22
  • захар 8
  • фибри 5
  • прот 36
  • сол 1

Продукти

1 малко цяло пиле
5 с.л. паста тика масала
1 с.л. слънчогледово олио
1 голяма глава червен лук,
разполовен и тънко нарязан
2 големи домата, разполовени
и нарязани
1 с.л. семена от сминдух
4-5 см пресен джинджифил, настърган
2 х 400 г консерви пълномаслено
кокосово мляко
500 г пресни картофи, разполовени
100 г бейби спанак
25 г кориандър, листата откъснати,
за сервиране
индийски питки и чътни, за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Сложете пилето върху дъска и натрийте с пръсти кожата с половината от тика масала пастата. Овкусете добре, завържете краката и го оставете настрани.
2 Загрейте олиото в голяма огнеупорна тенджера на умерен огън. Добавете лука и голяма щипка сол, гответе 5 мин, докато започне да омеква. Прибавете доматите, семената от сминдух, джинджифила и останалата паста тика масала, гответе още 3 мин. Разбъркайте вътре кокосовото мляко и оставете да къкри. Добавете пилето и картофите в съда, гответе във фурната 20 мин, без да покривате.
3 Намалете температурата до 180°С (160°С с обдухване) и гответе още 55 мин. Проверете дали месото се е сготвило, като разрежете едното бутче – то не трябва да е розово.
4 Извадете пилето и го сложете на дъска. Разбъркайте спанака в соса и го оставете за 5 мин. Върнете обратно пилето в съда, поръсете с кориандъра и сервирайте на масата с индийски питки и чътни.
Прочетете повече за:
пилешко песопечено1 от 5-на-ден
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ