Запечен хляб наан със сирене и чътни от манго

19 June 2019 15:08
Запечен хляб наан със сирене и чътни от манго
20 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 869
  • маз 47
  • нас. маз 24
  • въгл 75
  • захар 12
  • фибри 4
  • прот 35
  • сол 3

Продукти

50 г зрял чедър, настърган
50 г твърда моцарела, настъргана
3 стръка пресен лук, тънко нарязани
1 малка зелена люта чушка, ситно нарязана
½ ч.л. семена кимион
1 с.л. кориандър, едро нарязан
1 кръгъл хляб наан с чесън
1 с.л. чътни от манго и още за сервиране
10 г масло

Приготвяне

1 В купа смесете двата вида сирене, пресния лук, лютата чушка, семената кимион и кориандъра.
2 Разполовете хляба, намажете едната половина с чътни, покрийте със сместа от сирене и покрийте с другата половина. Разтопете маслото в тиган на умерен огън, докато започне леко да пуши. Добавете сандвича и го притиснете с нещо тежко, например тенджера. Пържете хляба 4-5 мин от едната страна, докато стане кафеникав, после го обърнете и повторете същото. Хлябът трябва да стане хрупкав от двете страни, а сиренето да е разтопено. Разрежете наполовина и сервирайте с още чътни.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ