Конфитюр за пет минути с Гелфикс на Dr. Oetker

25 June 2019 00:30
Конфитюр за пет минути с Гелфикс на Dr. Oetker
Да приготвиш конфитюр за 5 мин. Мисията е възможна с Гелфикс на Dr. Oetker - фикс за приготвяне на мармалади, конфитюри и желета на Dr. Oetker.

Незаменимият помощник Гелфикс

Гелфикс е онази вълшебна съставка, която ще ви помогне да приготвите конфитюри, мармалади и желета за рекордно кратко време. Той съдържа точната пропорция полезен цитрусов пектин и естествена лимонена киселина, необходими за желирането на конфитюр от един килограм плодове. Пектинът подпомага получаването на желиран ефект (без да е необходимо продължително варене). С узряването на плодовете, обаче, съдържанието на пектин в тях намалява. Тогава на помощ идва Гелфикс, който добавя допълнително пектин към сместа от вече узрели и сладки плодове. При варенето на конфитюра пектинът от плодовете и този от Гелфикс се свързват с плодовата и допълнително добавената захар. Така след изстиване конфитюрът се желира достатъчно добре. Можете да избирате между 3 разновидности Гелфикс според сладостта и степента на зрялост на плодовете и да контролирате количеството захар, която добавяте.Златен конфитюр с шампанско


Продукти:

700 г    кайсии

700 г    нектарини

200 мл шампанско

2 пак.   Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker

700 кг   захар

1 пак.   лимонена киселина Dr.Oetker

Приготвяне:

1 Измийте и почистете плодовете от костилките и дръжките. По желание обелете  нектарините. Нарежете ги на кубчета и претеглете точно 700 г от всеки плод.

2 Смесете плодовете и шампанското в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на пакетчета Гелфикс Супер с 4 с.л. захар и го объркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври на висока температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 5-6 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

3 Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
 

Вижте още рецепти и видео съвети за бързи конфитюри с малко захар тук.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ