Пюре от пащърнак

Рецептата е на шеф Таня Правчанова.

09 June 2014 14:28
Пюре от пащърнак
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

5 г олио
20 г масло
60 г лук, обелен и нарязан
150 г пащърнак, обелен и нарязан
100 г сметана
3 листа салвия

Приготвяне

Загрейте олиото и маслото и запържете леко лука и пащърнака, обелени и нарязани, като внимавате да не променят цвета си. Гответе на тих огън, докато лукът кристализира леко. Добавете сметаната, салвията, малко сол и пипер и гответе, докато продуктите омекнат напълно. С помощта на пасатор направете пюре и го прецедете през фина цедка.


Поднесете към Телешко филе.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ