Бадемови кексчета с кафяво масло и череши

03 July 2019 16:43
Бадемови кексчета с кафяво масло и череши
50 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 275
  • маз 19
  • нас. маз 10
  • въгл 20
  • захар 14
  • фибри 0
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

215 г масло и още за тавата
6 средни белтъка
80 г брашно
150 г пудра захар и още за поръсване
100 г смлени бадеми
1 ч.л. ванилова есенция
150 г череши, без костилки,
разполовени

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Намажете с масло незалепващи форми за мъфини. Разтопете внимателно маслото в тенджера. Извадете 155 г от него да изстива в купа. Останалото масло оставете да покафенее, като наблюдавате огъня и разбърквате, докато започне да се карамелизира и да ухае на ядки. Отстранете от огъня и оставете да изстине.
2 Разбийте белтъците, докато станат на пяна (не е нужно да  образуват връхчета). Пресейте брашното, захарта и смлените бадеми в купа заедно с щипка сол, разбъркайте. Добавете двете разтопени масла, ванилията и белтъците, разбийте леко, докато получите гладко тесто. Прибавете ¾ от черешите, разбъркайте и разпределете във формите за мъфини. Сложете отгоре останалите череши и запечете за 25-30 мин, докато бухнат и станат златисти, а забодено в тях дървено шишче излезе чисто.
Прочетете повече за:
кексчетабадемичереши
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ