Орзо с риба тон, каперси и магданоз

03 July 2019 17:00
Орзо с риба тон, каперси и магданоз
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 374
  • маз 19
  • нас. маз 3
  • въгл 27
  • захар 3
  • фибри 5
  • прот 22
  • сол 1

Продукти

350 г паста орзо
60 мл зехтин и още за руколата
2 скилидки чесън, смачкани
1 червена люта чушка, без семки,
ситно нарязана
4 с.л. каперси, отцедени
1 малка връзка магданоз, ситно нарязан,
и още няколко листа за сервиране
270 г чери домати, разполовени
200 г консерва риба тон в зехтин
1 лимон, сокът изцеден
рукола, за сервиране

Приготвяне

1 Кипнете тенджера с подсолена вода и сварете пастата орзо, докато стане ал денте (около 1 мин по-малко от указаното на опаковката време). Отцедете и оставете настрани, като запазите малко от водата.
2 През това време загрейте зехтина в голям тиган на умерен огън, добавете чесъна и лютата чушка, запържете за 2 мин. Добавете орзото с една лъжица от отделената вода, разбъркайте добре. Смесете каперсите, магданоза, доматите и рибата тон, като накъсате рибата с лъжица. Гответе 2 мин, докато всичко се загрее отвътре, но не твърде дълго, за да не станат доматите много меки.
3 Добавете лимоновия сок (запазете 1 ч.л. за дресинга) и овкусете добре. Прехвърлете в чинии за сервиране и добавете листата магданоз. Поръсете руколата с малко зехтин и лимонов сок, сервирайте отстрани.
Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ